Ibišević izjednačio rekord legendarnog Barbareza

Briljirao protiv Eintrachta

Ibišević izjednačio rekord legendarnog Barbareza

Napadač bh. reprezentacije Vedad Ibišević (32) izjednačio je bundesligaški rekord Sergeja Barbareza (45).

Ibišević je u utakmici 5. kola njemačke Bundeslige bio dvostruki strijelac za Herthu u remiju sa Eintrachtom iz Frankfurta, a uz odličnu partiju "plavooki bombarder" je postavio i rekord.

Sa nova dva pogotka Ibišević je u dosad odigrane 233 utakmice u Bundesligi došao do brojke 95 i tako izjednačio Barbarezov rekord. Nakon utakmice je izjavio da je ponosan na činjenicu da je sada rame uz rame sa legendarnim kapitetom Bosne i Hercegovine, dodavši da će sve učiniti da stigne i 'stotke'. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ove sezone Ibišević je kao kapiten berlinske Herthe postigao tri pogotka i dvije asistencije u pet prvenstvenih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti