Ibišević junak Herthe: Isplatio se uloženi trud
Foto: EPA

Najzaslužniji za pobjedu Herthe

Ibišević junak Herthe: Isplatio se uloženi trud

Hertha je u okviru osmog kola njemačke Bundeslige savladala Hamburger SV rezultatom 3:0, a najzaslužniji za pobjedu kluba iz Berlina bio je Vedad Ibišević. 

Sjajni bh. reprezentativac se preporodio dolaskom u Herthu i danas je postigao nova dva pogotka u četvrtoj ovosezonskoj pobjedi Herthe. Nakon utakmice nije krio svoje zadovoljstvo. 

"Bilo je teško igrati, ali to je Bundesliga. Morate na utakmici dati svoj maksimum, pa čak i ako ste umorni, a meni se to danas isplatilo", izjavio je Ibišević i potom se osvrnuo na utakmicu. 

"Mi smo do vodstva došli u 17. minuti i gosti su imali dovoljno vremena da izjednače. Ipak, njihove šanse nisu bile toliko ozbiljne", smatra Ibišević.

Stara dama iz Berlina ovom pobjedom je zauzela četvrtu poziciju na tabeli. 

"Svi igrači daju svoj maksimum i to je recept naših ovosezonskih rezultata. Zasluge za današnju pobjedu pripadaju svim igračima, jer mi činimo jedan tim."

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ibišević se odlično slaže u napadu sa iskusnim Kalouom. 

"Salomon je dobar igrač sa velikom karijerom i dobro funkcinišemo zajedno. Ja sam imao sreću da se dva puta upišem u listu strijelaca i nadam se da ću nastaviti ovako", riječi su Ibiševića na kraju razgovora za njemačke medije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.