Ibišević kandidat za mjesto u vrhu napada Stare dame
Foto: EPA.eu

Berlinska Hertha želi Zmaja?

Ibišević kandidat za mjesto u vrhu napada Stare dame

Berlinska Stara dama dala se u potragu za mogućim nasljednikom svog ponajboljeg fudbalera i strijelca Adriana Ramosa. 

U planove Herthe odlično bi se uklapao bh. reprezentativni napadač i fudbaler Stuttgarta Vedad Ibišević, kojeg bi puno lakše bilo angažovati u slučaju eventualnog ispadanja Švaba u 2.Bundesligu. 

Iako još uvijek nije zvanično potvrđeno, Kolumbijac će gotovo sigurno narednu sezonu igrati u dresu Borussije Dortmund, a u ekipi iz Berlina uveliko razmišljaju o opcijama njegovog nasljednika, s obzirom da bi težak raspored koji slijedi Herthi mogao biti veliko opterećenje za napadača koji od ljeta više neće biti član kluba sa Olympiastadiona. 

I švicarski napadač Josip Drmić iz redova FC Nürnberga mogao bi biti potencijalno rješenje za napad Herthe u narednoj sezoni, ali njega navodno prate Arsenal i Bayer Leverkusen. Postoji opcija povratka i Pierre-Michela Lasogge, koji ima dobru sezonu u HSV-u, iako timu iz Hamburga ne ide najbolje, ali trener Jos Luhukay nije čuo toga mnogo dobrog o njemu. 

Iako je krug kandidata veliki fudbalski reprezentativac BiH Vedad Ibišević bio bi prava premija za berlinsku Staru damu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Bosanski napadač sa visokim kvalitetama", kako Ibiševića opisuju pojedini njemački mediji koji su donije priču o mogućem rtransgeru u plavo-bijeli dres Herthe, pišu da bi angažman napadača Zmajeva bio pravo rješenje za tim iz Berlina, obzirom da bi Hertha u slučaju ispadanja Stuttgarta u niži rang Ibiševića mogla angažovati bez obeštećenja.

"Ukoliko Švabe ne sačuvaju bundesligaški status, pravi poker će krenuti u borbi za Ibiševićev potpis", pišu njemački mediji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije