Ibišević: Maska će biti amajlija protiv Borussije

Maska predstavlja problem?

Ibišević: Maska će biti amajlija protiv Borussije

Vedad Ibišević bio je primoran u prošlosedmičnoj utakmici sa Hoffenheimom nastupiti sa zaštitnom maskom. 

Naime, Ibišević (31) je protiv Hannovera u jednom duelu zadobio povredu maksilarnog sinusa i potom je od strane klupske ljekarske službe dobio zaštitnu masku, međutim čini se da mu ista predstavlja veliki problem u igri. 

Bh. reprezentativac je u okršaju sa Hoffenheimom imao samo dva udarca prema golu, što je premalo za jednog od najefikasnijih napadača Herthe, a mediji u Njemačkoj smatraju da je ustvari problem predstavljala maska. 

"Disanje je malo otežano, ali neću žaliti. Za mene je definitivno bolje da je maska dalje tu i ovo je velika promjena. Igranje sa maskom zahtjeva više igranja sa umom i moram se naviknuti na to da u svakom duelu pazim na udarce u glavu. Nadam se ću do srijede i utakmice sa Borussijom biti spreman za to", kazao je Vedad Ibišević za njemačke medije, dodavši:

"Sa zaštitnom maskom ću nastupiti i u srijedu. Valjda će mi biti amajlija protiv Borussije", dodao je kroz smijeh naš iskusni napadač.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Na kraju podsjetimo da je Ibišević ove sezone u Bundesligi postigao ukupno devet pogodaka i upisao četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi