Ibišević: Mislio sam da neću ostvariti svoje snove

Bh. napadač govorio o svom životu

Ibišević: Mislio sam da neću ostvariti svoje snove

Život zna biti okrutan i težak, a isto tako i lijep. To najbolje može potvrditi bh. reprezentativac Vedad Ibišević koji je prije svojih snova bio zarobljen u ludom radu.

Kao većina njegovih vršnjaka u to vrijeme je morao napustiti svoj dom i svoju sreću potražiti daleko od rodne grude. Ipak, nije potajno nije gubio nadu da će doći do cilja, a ključan trenutak u razvoju njegove karijere bio je poziv u mladu bh. reprezentaciju dok je nastupao za Saint Louis. 

Ibiševićeva životna priča i danas je interesantna njemačkim novinarima, pa je naš napadač bio primoran podsjetiti se crnih devedesetih. 

"Zbog rata sam postao tvrđi i jači. Kada sam sa porodicom pobjegao iz BiH, boravio sam u ogromnoj dvorani sa svim izbjeglicama, ali ja sam i tada razmišljao samo o nogometu. Mogu slobodno reći da me rat ojačao, zato sam toliko bio ambiciozan", govori Ibišević u razgovoru za bz-berlin.de i nastavlja: 

Tijekom rata Ibišević je privremeno preselio u Švicarsku, gdje zaigrao za tamošnji FC Baden.

"Da, istina je. Budući da nam je istekla viza otišao sam s rođacima u Sjedinjene Američke Države i u tom trenutku mislio sam da se gasi moj san o nogometu. Mislio sam da je gotovo, počela je tamo i škola moja, ali na svu sreću život se brzo okrenuo. Kasnije sam u PSG-u dobio prvi profesionalni ugovor i naučio sam da je cijeli moj život samo borba." 

Ibišević je u ljetnom prijelaznom roku napustio Stuttgart i potpisao za Herthu. Zasluge za prelazak u berlinski klub pripadaju i Sejadu Salihoviću.

"Poznajem dugo Salihovića, igrali smo zajedno za reprezentacije i četiri godine u Hoffenheimu. On je moj najbolji prijatelj, ja sam i kum njegovom djetetu. Puno mi je pričao o Berlinu."

Na kraju razgovora prisjetio se da je prvi hat-trick u Budnesligi postigao upravo protiv Herthe.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Sjećam se toga i danas. Hoffenheim je tada slavio sa 3:1 i poslije tog poraza morao je otići trener Lucien Favre. Kasnije sam smijenio i Skibbea dok sam igrao za Stuttgart, ali sada ću se truditi da Pal Dardai ostane što duže na klupi Herthe", istakao je Ibišević.

Njegova priča je pouka za svakog dječaka u svakom kutku ove zemlje - Nikada ne treba odustati od svojih snova. Prije ili kasnije, oni će se ostvariti. Ukoliko se i ne ostvare, barem znaš da si pokušao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti