Ibišević: Mladi fudbaleri imaju loše uzore

Napadač Herthe

Ibišević: Mladi fudbaleri imaju loše uzore

Napadač Herthe iz Berlina i naše reprezentacije Vedad Ibišević smatra da mlađi fudbaleri imaju loše uzore te da nije ispravan stav 'sve što mladi igrač napravi je dobro'.

Ibišević je za njemački Kicker poručio da u posljednje vrijeme sve češće razgovara sa mlađim fudbalerima. Neki od njih, prema riječima Vedada, brže uče, a neki sporije. 

"Mladi fudbaleri ne mogu primiti sve informacije u jednom danu. Razgovaram s njima što više mogu, ali samo o važnim stvarima. Neki od njih uče brže, a neki sporije. Važno je razgovarati s njima, ali kada ne prihvate savjet, tada je teško. Ne možemo se držati stava da je sve dobro što napravi mladi igrač. Danas je upravo to slučaj, a mislim da to nije u redu. Mladi imaju različite uzore. Što je luđe, njima je bolje. Takav je danas fudbal, a mislim da to nije u redu", rekao je Ibišević.

Naš napadač se također osvrnuo i na svoj učinak ove sezone. On je u Bundeslgii postigao, za njegove standarde, skromnih 12 pogodaka. Ibišević je poručio da nije imao mnogo šansi iz kaznenog prostora.

"Ne mogu kriviti nikoga. Pokušavam sve centaršuteve iskoristiti, ali teško je jer nemam mnogo šansi iz šesnaesterca", zaključio je Vedad za Kicker.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Podsjetimo, Hertha naredni meč igra u gostima protiv Darmstadta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi