Ibišević na treningu Herthe dočekan aplauzom
Foto: EPA

Odlično se uklopio u Herthi

Ibišević na treningu Herthe dočekan aplauzom

Vedad Ibišević, bosanskohercegovački reprezentativac iz redova Herthe, prije jučerašnjeg treninga od strane saigrača nagrađen je sa velikim aplauzom. 

Našem napadaču je istekla suspenzija zbog koje je propustio četiri utakmice u Bundesligi, pa je u znak izvinjenja za crveni karton protiv Schalkea odlučio dan prije platiti večeru svim saigračima iz Herthe. 

"Rado počastim saigrače. Sretan sam ovdje, lijepo su me prihvatili i nisam to zaboravio", kazao je Ibišević u razgovoru za njemački Bild. 

Za Herthu je od velike koristi bundesligaško iskustvo koje ima Ibišević, jer se radi o igraču koji može pogoditi protivničku mrežu u svakom trenutku. Dosad je dao 86 golova u 208 odigranih utakmica. 

"Jasno je da me suparnički igrači sve više provociraju, ali postao sam pametniji. Prilagodit ću se u skladu s tim", ističe Ibišević, koji se potom osvrnuo na tekuću sezonu u kojoj Hertha trenutno zauzima petu poziciju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Igramo odličnu sezonu. Do kraja polusezone ćemo igrati protiv Leverkusena, Darmstadta i Mainza. Protivnici nisu bezazleni, ali možemo ih pobijediti. Pokušat ću do Božića postići još koji gol za Herthu", dodao je Ibišević. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.