Ibišević najučinkovitiji igrač u Bundesligi

Briljira u Njemačkoj

Ibišević najučinkovitiji igrač u Bundesligi

Forma u kojoj se nalazi Vedad Ibišević podsjeća na period kada je prije nekoliko godina "žario i palio" Bundesligom. 

Napadač bh. reprezentacije je u dosadašnjem dijelu sezone postigao pet golova i upisao tri asistencije, a to ga ujedno prema Kickerovoj statistici čini najučinkovitijim igračem u njemačkom šampionatu. 

Ibišević je sedam odigranih utakmica na terenu proveo ukupno 557 minuta i za ono što je dosad pokazao je dobio osam bodova, koliko ima i sjajni Anthony Modeste iz Kolna koji je uz sedam pogodaka ima jednu asistenciju. 

Po sedam bodova za nešto slabiji učinak imaju Kramarić, Malli i Ribery. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Dodajmo i to da je naš Ibišević u posljednje vrijeme jedna od vrućih tema u Njemačkoj. U Herthi čine sve kako bi ga nagovorili na produženje ugovora koji ističe na kraju sezone, a danas se oglasio i sam Ibišević

"Sve će zavisiti o samoj ponudi. Ja se osjećam odlično u Herthi, a sve ostalo u ovom trenutku spada pod ono 'saznat ćemo uskoro', kazao je Ibišević koji je na početku sezone dobio čast ponijeti kapitensku traku. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije