Ibišević najviše golova daje u septembru i oktobru

Jedna od glavnih uzdanica

Ibišević najviše golova daje u septembru i oktobru

Dž. Mrakić

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine 10. oktobra na „Bilinom polju“ odigrat će jednu od najznačajnijih utakmica u kvalifikacijama za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Protivnik „Zmajeva“ bit će Vels, trenutno prvoplasirana selekcija grupe B, koju će u Zenici predvoditi jedan od najboljih fudbalera današnjice, Gareth Bale.

S druge strane, kako stvari stoje, Bosna i Hercegovina neće moći računati na svog najboljeg igrača, napadača Rome Edina Džeku.

U špicu napada trebao bi ga zamijeniti napadač Herthe, Vedad Ibišević, koji igra odlično ove sezone u Bundesligi.

„Plavooki bombarder“ u pet utakmica postigao je četiri gola, zabiju svaku 101 minutu, a ostvario je dva „Doppelpacka“ u susretima protiv Kölna i HSV-a

Potencijalni nastup Vedada Ibiševića još više raduje ako se uzme u obzir da je popularni Vedo, od 24 gola koliko ima u reprezentativnom dresu, najviše njih postigao u septembru i oktobru.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, u oba od navedenih mjeseci po šest puta bio je strijelac, što znači da je u devetom i desetom mjesecu godine iza leđa protivničkih golmana smjestio čak polovinu reprezentativnih golova.

Nadajmo se da će „kralj šesnaesterca“ tradiciju dobrog raspoloženja u oktobru nastaviti i u subotu, kada će naša selekcija pokušati ostvariti veliku pobjedu i nanijeti prvi poraz Velšanima u ovim kvalifikacijama.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.