Ibišević pogodio, ali Herthi to nije bilo dovoljno
Foto: EPA

Poraz od Borussije (M)

Ibišević pogodio, ali Herthi to nije bilo dovoljno

U meču 12. kola njemačkog šampionata Hertha je na svom terenu poražena od Borussije M'Gladbach rezultatom 4:2. 

Okršaj Herthe i Borussije M'Gladbach donio je pregršt uzbuđenja i šest golova, a u nevjerici su navijači domaćih pratili što se dešavalo u prvih 20 minuta.

Prelako su gostujući nogometaši prilazili golu Herthe i uspjeli su u razmaku od 15 minuta da postignu tri pogotka. Mrežu Herthe je načeo Stindl u petoj minuti, da bi u nastavku gosti preko Hazarda i Raffaela povisili na 3:0. 

Do kraja poluvremena Hertha je uspjela smanjiti prednost Borussije M'Gladbach, a gol je postigao bh. napadač Vedad Ibišević. 

U nastavku meča viđena su još dva pogotka, po jedan na obje strane za konačnih 4:2. 

Ibišević je na terenu proveo svih 90 minuta i današnji gol mu je bio drugi u novoj sezoni. Na svom kontu ima i tri asistencije.

Bundesliga, 12. kolo:

Hertha - Borussia M'Gladbach 2:4

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi