Ibišević pogodio u pobjedi Herthe nad Hansom

Berlinski tim ide dalje

Ibišević pogodio u pobjedi Herthe nad Hansom

E. Čaušević

Fudbaleri Herthe večeras su na gostovanju savladali Hansu sa 2:0 u prvom krugu njemačkog DFB Pokala.

Prvo poluvrijeme ove utakmice nam nije ponudilo mnogo toga, Hertha je bila nešto bolja, no Hansa se odličnom odbranom dobro držala na terenu. U drugom dijelu očekivao se dosta bolji fudbal, no sve je palo u drugi plan u finišu utakmice zbog nereda na tribinama.

Navijači Hanse su se željeli obračunati sa gostujućim navijačima koje su gađali bakljama, a onda su se sukobili i s policijom. Sudija je prekinuo ovaj meč, no nakon što su se strasti smirile utakmica je nastavljena. Ova pauza očito je više odgovarala Herthi koja je u finišu postigla dva gola.

Prvo je u 86. minuti utakmice Weiser pogodio za 0:1 i veliko slavlje navijača Herthe, a posao u ovom meču završio je bh. napadač Vedad Ibišević koji je u drugoj minuti nadoknade postavio konačnih 2:0 i tako odveo svoj tim u naredni krug DFB Pokala.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi