Ibišević pogodio u pobjedi Herthe

Bundesliga

Ibišević pogodio u pobjedi Herthe

E. Škorić

Hertha je i u drugom kolu njemačke Bundeslige ostvarila pobjedu.

Nakon što je asistirao u prvom kolu, naš Vedad Ibišević se u drugom kolu upisao u strijelce. Pogodio je za 1:0 na gostovanju kod Ingolstadta u 8. minuti, a drugi gol za Herthu postigao je Schieber u 86. minuti.

Borussia M'gladbach ej povela golom Hazarda u Freiburgu s 1:0, ali je domaćin na kraju slavio s 3:1, nakon velikog preokreta u nastavku. Philipp je bio dvostruki strijelac, a jednom je pogodio i Petersen.

Bayer i HSV su u Leverkusenu odigrali 2:1. Wood je u 58. pogodio za vodstvo gostiju, ali je Pohjanpalo izjednačio u 79. na 1:1, da bi u nadoknadi isti igrač zabio za trijumf Apotekara, a ubrzo ovjerio pobjedu svog tima. Zanimljivo, u igru je ušao u 72. minuti. Emir Spahić je za goste odigrao 90 minuta. 

Darmstadt je golom Sirigua u 90. minuti savladao Frankfurt, dok su mreže mirovale na meču Wolfsburg - Koeln.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bundesliga, 2. kolo:
Darmstadt - Frankfurt 1:0 (Sirigu 90)
Ingolstadt - Hertha 0:2 (Ibišević 8, Schieber 86)
Freiburg - Borussia M. 3:1 (Philipp 54, 85, Petersen 88 - penal/ Hazard 35)
Bayer - HSV 3:1 (Pohjanpalo 79, 91, 93/ Wood 58)
Wolfsburg - Kolen 0:0


Vedo pogodio by goloviliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi