Ibišević pričao o djetinstvu: Privlači me povratak u BiH

Govorio za magazin Bundeslige

Ibišević pričao o djetinstvu: Privlači me povratak u BiH

Svaki put kada Vedad Ibišević ispriča svoju životnu priču procuri i neki zanimljiv detalj. 

Prije snova Ibiševič je bio zarobljen u ratu. Kao većina njegovih vršnjaka je u to vrijeme morao napustiti svoj tom i sreću potražiti daleko od rodne grude, ali vrijeme koje je proveo na tuzlanskom asfaltu nije nikada zaboravio. 

"U Tuzli, gradu u kojem sam odrastao, u mojoj ulici, gdje sam napravio prve fudbalske korake, bio sam poznat po tome što sam plakao kada izgubim. Doslovno sam plakao. Kada smo igrali pet na pet, nisam nikako mogao da razumijem dječake kojima je bilo svejedno da li će pobijediti ili izgubiti", ispričao je Ibišević za magazin Bundeslige i potom naglasio:

"To ljudi i danas znaju. Ako ćemo sada otići tamo i pitati nekoga: 'Poznajete li malog Vedu?' Oni će reći 'da' i dodati da je to onaj mali koji je plakao kada bi izgubio."

Ibišević nije nikada zaboravio odakle dolazi i njemačkim novinarima je otkrio da razmišlja da se jednog dana vrati u domovinu. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Moj put je bio težak, krenuo sam od nule, samog dna. Ja sam neko ko nikada nije zaboravio odakle dolazi. Meni je lijepo u Njemačkoj i mogu zamisliti da živim ovdje kasnije, ali privlači me i povratak u BiH", dodao je.

Ibišević je, podsjetimo, crnih devedesetih iz rodne Vlasenice izbjegao u Tuzlu, a potom u Švicarsku iz koje je samo deset mjeseci kasnije otišao u Sjedinjene Američke Države. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi