Ibišević s dva gola i asistencijom srušio Darmstadt
Foto: EPA

Bundesliga

Ibišević s dva gola i asistencijom srušio Darmstadt

E. Škorić

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević briljirao je u današnjoj pobjedi Herthe u gostima kod Darmstadta u 16. kolu njemačke Bundeslige.

Ibišević se vraća u golgetersku formu, pa je tako Darmstadtu zabio dva pgogotka, a jedan i asistirao. 

Prvo je u 12. minuti pogodio za 1:0, te u 26. za 3:0 u 50. minuti, a asistirao je Kalouu u 77. minuti za konačnih 4:0.

Sasvim sigurno je da je Ibišević bio najbolji akter današnjeg meča, a njegova Hertha je trećeplasirana sa 29 bodova. Ibišević je u ovoj sezoni u Bundesligi postigao šest golova. Mario Vrančić je u timu Darmstadta igrao od 68. minute.

Bayern je do 14. pobjede stigao rutinski na Allianz-Areni protiv Ingolstadta, a otpor dobrih gostiju slomili su Lewandowski i Lahm s golovima u nastavku. Bayern je ubjedljivo prvi sa 43 boda, dok Borussia Dortmund ima osam bodova manje uz utakmicu manje.

Hoffenheim je golom Schmida iz 30. minute savladao Hannover s 1:0, a naš reprezentativac Ermin Bičakčić nije igrao danas. Emir Spahić igrao je 90 minuta u remiju njegovog HSV-a i Wolfsburga (1:1) u Wolfsburgu. Istim je rezultatom završen duel Werdera i Koelna.

Bundesliga, 16. kolo:

Bayern - Ingolstadt 2:0 (Lewandowski 65, Lahm 75)

Werder - Koeln 1:1 (Vestergaard 4/ Svento 79)

Darmstadt - Hertha 0:4 (Ibišević 12, 50, Plattenhardt 26, Kalou 77)

Hoffenheim - Hannover 1:0 (Schmid 30)

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg - HSV 1:1 (Arnold 78/ Muller 21)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.