Ibišević se nije proslavio protiv Stuttgarta

Odigrano pet utakmica njemačke Bundeslige

Ibišević se nije proslavio protiv Stuttgarta

E. Čaušević

Odigrano je pet utakmica u okviru 21. kola njemačke Bundeslige.

Ekipa Borussije Dortmunda na domaćem terenu igrala je protiv fenjeraša Hannovera. Dortmund je do pobjede u današnjoj utakmici stigao teže od očekivanog, a jedini gol na utakmici postigao je Mkhitaryan u 57. minuti utakmice. 

Dortmund je drugi na tabeli Bundeslige sa 48 bodova i sada ima pet bodova zaostatka za vodećim Bayernom, dok je Hannover posljednji na tabeli sa samo 14 bodova.

Vedad Ibišević je s Herthom igrao u gostima protiv svoje bivše ekipe Stuttgarta, ali se nije proslavio. Domaći su do prednosti stigli do prednosti golom Diea, a pobjedu je potvrdio Kostić u finišu utakmice.  Ibišević je odigrao svih 90 minuta u poratu Herthe protiv Stuttgarta. Naš napadač imao je dvije dobre prilike, ali ih nije uspio iskoristiti. Hertha je četvrta sa 35 bodova, dok je Stuttgart deveti sa 27 bodova.

Bayer Leverkusen slavio je na gostovanju protiv Darmstadta (2:1). Leverkusen je do pobjede došao nakon preokreta. Domaći su poveli preko Wagnera u 28. minuti, da bi na 1:1 autogolom izjednačio Sulu. Pobjedu gostima donio je Brandt u 77. minuti utakmice. Bayer je treći sa 35 bodova, dok je Darmstadt na 12. mjestu sa 24 boda.

Wolfsburg je sa 2:0 savladao Ingolstadt na domaćem terenu, dok su danas bodove podijelili Werder i Hoffenheim (1:1).

Bundesliga, 21. kolo:

Werder - Hoffenheim 1:1

Darmstadt - Bayer Leverkusen 1:2

Borussia Dortmund - Hannover 1:0

Stuttgart - Hertha 2:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Wolfsburg - Ingolstadt 2:0


Debitantski gol by ss_video
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi