Ibišević sigurno ostaje, ništa od dolaska Zeca u Stuttgart?
Foto: Bild.de

Švabe pred novu sezonu

Ibišević sigurno ostaje, ništa od dolaska Zeca u Stuttgart?

U posljednjem prijateljskom susretu ekipa Stuttgarta je rezultatom 4:2 savladala Heidenheim, a dvostruki strijelac u pobjedi Švaba bio je bh. reprezentativac Vedad Ibišević.

Iako su u redovima VfB-a tražili nova rješenja u vidu pojačanja koja bi ojačala konkurenciju u napadu, pogotovo na lijevom krilu, čini se kako su se poslovi izjalovili. 

Od izvora koji su bliski klubu procurile su informacije da su pregovori sa nekim od kandidata za lijevo krilo, među kojima je bio i nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermin Zec, okončani neuspješno.

Isti izvor je potvrdio kako je jedno sigurno, a to je, da će reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević ostati u timu sa Mercedes-Benz Arene.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Obzirom na trenutnu situaciju u timu Stuttgart nije puno ojačao svoj roster u odnosu na prošlu sezonu, koja je za tim iz "grada automobila" bila jedna od lošijih u posljednjih 15-ak godina.

Hoće li Stuttgart započeti novu rundu pregovora sa Zecom nije poznato. Jasno je da je Bugojanac u prednosti, obzirom da u odnosu na ostale kandidate ima čiste papire, te da mu je sa Genclerbirligijem istekao ugovor, što znači da Švabe za njega ne bi morale plaćati obeštećenje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.