Ibišević strijelac u porazu Herthe
Foto: EPA

Leverkusen slavio sa 2:1

Ibišević strijelac u porazu Herthe

E. Čaušević

Fudbaleri Bayer Leverkusena slavili su danas na domaćem terenu protiv Herthe (2:1) u okviru 32. kola njemačke Bundeslige.

Domaća ekipa današnju utakmicu otvorila je na najbolji način, te je do prednosti stigla već u drugoj minuti. Gol za vodstvo Leverkusena postigao je Brandt.

Leverkusen je svoje vodstvo udvostručio u 16. minuti kada je mrežu Herthe zatresao Bender za veliko slavlje domaćih navijača.

Ipak, pet minuta kasnije Hertha se vratila u meč. Pekarik je sjajno asistirao, a maestralan gol glavom postigao je bh. reprezentativac Vedad Ibišević. Do kraja prvog dijela domaći su imali još nekoliko dobrih prilika, ali je ostalo 2:1.

U drugom poluvremenu Bayer je nastavio svoju dominaciju i incijativu na sredini terena. Nakon nekoliko dobrih prilika za Bayer u 63. minuti Hertha je mogla do izjednačenja.

Ibišević je zaprijetio sa nekih desetak metara, ali je njegov udarac odbranio Leno. Leverkusen je treći sa 57 bodova, dok je Hertha sada na petoj poziciji sa 49 bodova.

Bundesliga, 32. kolo:

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayer Leverkusen - Hertha 2:1


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi