Foto: EPA

Stigao do 100. gola u Bundesligi

Ibišević ušao među velikane Bundeslige

M. Šljivak

Vedad Ibišević je večeras ušao među velikane Bundeslige.

S dva gola protiv ekipe Mainza Ibišević je stigao do brojke od 100. golova u Bundesligi, te je postao tek šesti stranac koji je postigao 100 i više pogodaka u elitnom razredu njemačkog fudbala.

Ispred njega su ostala zaista velika imena svjetskog fudbala. Nedodriljiv je na vrhu Claudo Pizarro sa 190 pogodaka, zatim slijedi legendarni napadač Bayerna i Stuttgarta Giovane Elber sa 133 gola, te Robert Lewandowski sa 128.

Uskoro bi Ibišević mogao preteći još dvije bundesligaške legende. Radi se o nekadašnjem napadaču Werdera i Schalkea Ailtonu, te legendi Borussije iz Dortmunda Stephaneu Chapuisatu, koji su postigli po 106 pogodaka.

Vidi video!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi