Ibišević za dvije minute postigao dva gola!
Foto: EPA

Hertha sigurna protiv HSV-a

Ibišević za dvije minute postigao dva gola!

E. Škorić

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević postigao je nova dva gola u dresu Herthe.

Hertha je u osmom kolu Bundeslige slavila rotiv HSV-a u Berlinu s 3:0. Junak domaćeg tima je naš Ibišević, koji je opet bio dvostruki strijelac.

Hertha je povela golom Kaloua u 17. minuti, a Ibišević je za dva minuta postigao dva gola! Prvo je u 76. zabio za 2:0, a onda u 78. za 3:0. Hertha je sada četvrta na tabeli sa 14 bodova.

Hoffenheim je sa 2:2 remizirao protiv Stuttgarta. Oba gola za domaće postigao je Volland. Golove za goste postigli su Kliment i Werner. Toni Šunjić je igrao 63 minute za goste, Ermin Bičakčić 90 za domaće.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sane je u 55. pogodio za pobjedu Hannovera nad Werderom, Gross i Lex su bili strijelci za Ingolstadt protiv Frankfurta.

Bundesliga, 8. kolo:
Hannover - Werder 1:0 (Sane 55)
Hertha - HSV 3:0 (Kalou 17, Ibišević 76, 78)
Hoffenheim - Stuttgart 2:2 (Volland 33 - penal, 77/ Kliment 64, Werner 90)
Ingolstadt - Frankfurt 2:0 (Gross 78, Lex 84)
Borussia M. - Wolfsburg 2:0 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.