Ibišević: Želio sam sakriti emocije i zabiti Stuttgartu

Bh. reprezentativac nakon debija za Herthu

Ibišević: Želio sam sakriti emocije i zabiti Stuttgartu

Napadač bosanskohercegovačke reprezentacije Vedad Ibišević jučer je i službeno debitovao za Herthu.

Stara dama iz Berlina je okviru 4. kola Bundeslige slavila protiv Stuttgarta rezultatom 2:1, a trener Pal Dardai šansu za igru Ibiševiću je pružio u samom finišu prvog dijela utakmice. 

"Bio je to lijep osjećaj. Na kraju smo i pobijedili, pa se sve posložilo na najbolji mogući način", kazao je Ibišević u razgovoru za njemačke medije. 

Ibišević je u duelu protiv Stuttgarta imao poseban motiv. Želio je pogotkom uljepšati svoj debi, ali u svojoj namjeri nije uspio.  

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Ne pamtim kada sam posljednji put igrao u Bundesligi. Trudio sam se da kontrolišem sebe na ovoj utakmici i sakrijem emocije, a ujedno sam želio i postići gol. Na kraju je najvažnije da je Hertha pobijedila", riječi su doskorašnjeg napadača Stuttgarta. 

Hertha je trijumfom nad Stuttgartom (2:1) zauzela sedmu poziciju na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova. Na čelu su Borussia Dortmund i Bayern. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti