Ibra ide na operaciju u zemlju gdje će nastaviti karijeru?
Foto: EPA

Putuje u Sjedinjene Američke Države

Ibra ide na operaciju u zemlju gdje će nastaviti karijeru?

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović doživio je tešku povredu na utakmici četvrtfinala Evropske lige protiv Anderlechta.

Ibrahimović je u posljednjim sekundama regularnog dijela nezgodno doskočio, te je zadobio tešku povredu koljena zbog koje će propustiti ostatak sezone. Poznato je da Šveđanin s Manchester Unitedom ima ugovor do kraja ove sezone, a gotovo sigurno da mu klub sa Old Trafforda neće ponuditi novi jer se pretpostavlja da će Ibra van terena biti oko osam mjeseci.

Iako su neki govorili da će ovaj 35-godišnji napadač nakon ove povrede završiti svoju karijeru Ibrahimović im je poručio da to ne dolazi u obzir, te da će se vratiti na travnjak još jači. Švedski napadač će najvjerovatnije u narednim danima otputovati na operaciju u Sjedinjene Američke Države, a navodno bi tamo mogao ostati duži period.

Naime, poznato je da nekoliko klubova iz MLS-a želi Ibrahimovića, a ovo bi moglo značiti da će Ibrahimović neplanski karijeru nastaviti u Americi. On ima na stolu ponudu LA Galaxyja koji je spreman pokriti i troškove njegovog oporavka. Sada je izvjesno da bi Ibru uskoro mogli gledati na terenima američkog MLS-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije