Ibrahimović i Pogba spremni za Newcastle United
Foto: EPA

Vraćaju se nakon povreda

Ibrahimović i Pogba spremni za Newcastle United

Francuski internacionalac Paul Pogba i Šveđanin Zlatan Ibrahimović vratili su se potpunom treningu i bit će spremni za utakmicu koju će Manchester United ovog vikenda igrati protiv Newcastle Uniteda. 

Njihovo povratak trebao bi mnogo značiti treneru Crvenih đavola Joseu Mourinhu koji bi uz njihovu pomoć trebao početi stizati zaostatak od osam bodova u odnosu na Manchester City te se spremiti za gostovanje kod Basela u okviru Lige šampiona. 

Podsjetimo, Pogba je propustio 12 utakmica Manchester Uniteda otkad se povrijedio u domaćoj pobjedi protiv Basela u okviru Lige prvaka, dok je Ibrahimović van pogona još od aprila mjeseca kada se povrijedio protiv Anderlechta. 

Dodajmo da je United u krizi postizanja golova, a ponajviše zahvaljujući tome što je njihov prvi izbor u napadu Romelu Lukaku prestao postizati golove. United je doveo Lukakua prošlog ljeta iz Evertona i on je imao dobar početak sezone. Ipak, na posljednjih sedam mečeva nije postiga gol i povratak Ibrahimovića će biti od velike koristi za Crvene đavole. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, narednu utakmicu u Premiershipu Manchester United igra na domaćem terenu protiv Newcastle Uniteda u subotu od 18.30 sati.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi