Ibrahimović je zaslužio SP, ali ne koliko i Ronaldo

Portugal ide u Brazil, Švedska ne

Ibrahimović je zaslužio SP, ali ne koliko i Ronaldo

E. Škorić

Zlatan Ibrahimović je trenutno jedan od najboljih nogometaša na svijetu i velika je šteta što neće ići na Svjetsko prvenstvo.

Ibrahimović je predvodio Švedsku protiv Cristiana Ronalda i društva. Nakon poraza u Lisabonu, Šveđani su u Stockholmu tražili preokret i veliki plasman u Brazil.

Portugalci su uspijevali da sačuvaju svoju mrežu na ovom paklenom gostovanju dobar dio utakmice. Puno je gostima donio pogodak zvijezde Real Madrida u 50. minuti. Nakon dodavanja Joaa Moutinha, Ronaldo je postigao gol za 0:1.

Švedska se našla u teškoj poziciji, ali "svemogući Ibra" uvijek pronađe rjeđenje. U 68. minuti na centaršut Kallstroma Ibrahimović glavom postiže gol za 1:1. Četiri minute kasnije, Ibrahimović pogađa iz slobodnjaka za 2:1 i nagovještava paklenih 20 minuta.

Uslijedio je 'Ronaldo show'. U 77. minuti Ronaldo je postigao gol za novo izjednačenje poslije brzog kontranapada, a onda dvije minute kasnije opet izlazi pred gol domaćih i nezaustavljivo zabija za 3:2. Tu je sve bilo riješeno...

Ibrahimović je zaslužio da ide na SP zbog svojih partija u 2013. godini, ali Ronaldo je pokazao da je zaslužio biti na Mundijalu. 

Kvalifikacije za SP, baraž, uzvrat:
Švedska - Portugal 2:3 (Ibrahimović 68, 72/ Ronaldo 50, 77, 79)


 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.