Ibrahimović nije mogao dobiti bolju ponudu

Ide u Atletico Madrid?

Ibrahimović nije mogao dobiti bolju ponudu

E. Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović i dalje je bez kluba nakon što mu je prije nekoliko sedmica istekao ugovor sa Manchester Unitedom.

Ibrahimović je u finišu sezone zadobio tešku povredu koljena zbog koje će s terena odsustvovati još šest mjeseci. Švedski napadač je u Manchester Unitedu imao zapaženu ulogu, ali mu klub sa Old Trafforda nije odlučio ponuditi novi ugovor.

Međutim, jasno je da Ibrahimoviću neće manjkati ponuda ovog ljeta jer je interes pokazalo već nekoliko klubova. Iako se špekuliše da će ovaj iskusni napadač svoju karijeru nastaviti u Sjedinjenim Američkim Državama, na kraju bi Ibra mogao ostati u Evropi, barem još polusezonu.

Naime, španski mediji prenijeli su danas da Ibrahimovića želi Atletico Madrid. Ovaj klub ima zabranu za transfere ovog ljeta, no u januaru mogu dovoditi nove igrače. S obzirom da će se Ibra na teren vratiti tek početkom naredne godine u Atleticu razmatraju mogućnost da mu ponude šestomjesečni ugovor.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Naravno, ukoliko Ibrahimović izrazi želju da ostane u Atletico Madridu imat će mogućnost da narednog ljeta produži saradnju na još jednu sezonu. Bit će zaista zanimljivo gdje će Šveđanin odlučiti nastaviti svoju karijeru.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi