Ibrahimović Parižanima donio prvi trofej u novoj sezoni

PSG-u francuski Superkup

Ibrahimović Parižanima donio prvi trofej u novoj sezoni

E. Škorić
Teme:

Nogometaši PSG-a osvojili su Superkup Francuske nakon što su danas s 2:0 savladali Guingamp.

Parižani su sezonu otvorili na sjajan način - trijumfom. PSG je u Pekingu s 2:0 bio bolji od Guingampa, osvajača francuskog Kupa iz prošle sezone, a igrač odluke bio je Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je u devetoj minuti postigao majstorski gol, te u 20. minuti sa penala za konačnih 2:0. Gosti su mogli do utješnog gola u 32. minuti, ali je Mustapha Yatabare promašio penal. 

Ovo je za PSG bio četvrti naslov francuskog Superkupa. Uspjeli su u tome iako su danas igrali bez Thiaga Silve, Davida Luiza, Blaisea Matuidija, Yohanna Cabayea i Ezequiela Lavezzija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.