Ibrahimović prihvatio znatno manju platu u Unitedu
Foto: EPA

Skromniji ugovor za Zlatana

Ibrahimović prihvatio znatno manju platu u Unitedu

Sjajni švedski napadač, Zlatan Ibrahimović, je dugo vremena bio jedan od najplaćenijih igrača u svijetu fudbala. Zlatan će u Unitedu i naredne sezone biti izuzetno dobro plaćen, ipak njegova primanja će biti znatno manja u odnosu na prethodnu sezonu.

Zlatan Ibrahimović se čudesno oporavlja od teške povrede koljena koju je zadobio u prošlosezonskom izdanju Lige Evrope, pa su mu u Unitedu odlučili ponuditi novi ugovor.

Ibrahimovićev drugi ugovor u Manchester Unitedu će, ipak, biti dosta skromniji od prvog. 

Naime, 35-godišnji napadač će u novoj sezoni zarađivati 125.000 funti sedmično. Iako se i dalje radi o ogromnoj količini novca, njegova nova sedmična primanja su čak 225.000 funti manja u odnosu na prošlosezonski ugovor. Podsjetimo, Zlatan je prema prvobitnom ugovoru s Crvenim đavolima zarađivao čak 350.000 funti sedmično.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije