Ibrahimović spreman za City i susret s Guardiolom

Govorio o sukobu s španskim trenerom

Ibrahimović spreman za City i susret s Guardiolom

E. Čaušević

Fudbalere Manchester Uniteda krajem aprila očekuje gradski derbi protiv Manchester Cityja kojeg s nestrpljenjem očekuje Zlatan Ibrahimović.

Švedski napadač trenutno odrađuje tri utakmice suspenzije, ali će biti spreman za susret s Građanima. Ibrahimoviću je ovaj meč posebno bitan jer igra protiv tima kojeg s klupe predvodi Pep Guardiola, a poznato je da njih dvojica i nisu u najboljim odnosima.

Guardiola je u ljeto 2009. godine doveo Ibrahimovića u Barcelonu iz Intera, ali je onda iznenađujuće nakon četiri mjeseca švedskog napadača izbacio iz prve postave. Ibra je nakon samo jedne sezone napustio Barcu, a o sukobu s Guardiolom ne voli baš često pričati.

No, ovaj put Ibrahimović je za engleske medije govorio o svom odnosu s španskim stručnjakom, te kako mu je to sada dodatni motiv svaki put kada igra protiv ekipe koju vodi Guardiola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"U Barceloni sam naučio da se stvari u fudbalu mogu promijeniti preko noći. Problem nije bio u meni nego u njemu. Nikada mi nije prišao i objasnio zašto ne igram. Ne znam šta je bio njegov problem sa mnom. To sada gledam kao dodatni motiv svaki put kada igram protiv njega", rekao je Ibrahimović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi