Ibrahimoviću jedna utakmica suspenzije

UEFA odlučila

Ibrahimoviću jedna utakmica suspenzije

Disciplinska komisija UEFA-e odlučila je kazniti Zlatana Ibrahimovića sa jednom utakmicom suspenzije.

Razlog suspenzije švedskog fudbalera leži u isključenju na revanšu osmine finala Lige prvaka protiv Chelseaja, a inače za direktan crveni karton vrijedi uobičajena suspenzija od najmanje dvije utakmice. 

Ublaženom suspenzijom praktično je potvrđeno da je Ibrahimović prestrogo isključen zbog starta nad protivničkim fudbalerom Oscarom, pa će tako propustiti samo prvi susret četvrtine finala. 

Podsjećanja radi, utakmica između Chelseaja i PSG-a okončana je rezultatom 2:2, a francuski tim prošao je zahvaljujući više postignutih golova u gostima. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.