Ibrakovićev Kapfenberg do važnog boda na teškom gostovanju

Austrijska druga liga

Ibrakovićev Kapfenberg do važnog boda na teškom gostovanju

Fudbaleri Innsbrucka i Kapfenberga podijelili su bodove u sjajnom meču 29. kola austrijske druge lige odigravši 3:3.

Gosti, koje sa klupe predvodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković, odlično su otvorili meč pa su poveli nakon 12 minuta, a strijelac je bio Joao Victor. Samo dvije minute kasnije Feyrer je povećao prednost Kapfenberga. Ipak, njihova radost nije dugo trajala jer je Baumgartner u 16. minuti vratio domaće u život. To je bio i konačan rezultat rvog dijela meča.

U nastavku utakmice viđena su također tri gola, ali ovog puta dva su primili gosti. Prvo je u 49. minuti Eler pogodio za izjenačenje rezultata, a deset minuta kasnije isti igrač je sa jedanaest metara preokrenuo rezultat. Ipak, gosti su na kraju uspjeli da uzmu bod na ovom veoma nezgodnom gostovanju i to zahvaljujući drugom golu Joaoa Victora  iz 84. minute.

Kapfenberg se sada nalazi na 6. mjestu austrijske druge lige sa 34 boda. Treba pomenuti da je Savez ovoj ekipi oduzeo šest bodova jer su previše prava dali sponzoru, a tim se žalio na ovu odluku. Oni trenutno imaju pet bodova više od opasne zone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi