Ibrakovićev Kapfenberg nadoknadio dva gola zaostatka

Osvojili bod protiv Wattensa

Ibrakovićev Kapfenberg nadoknadio dva gola zaostatka

E. Čaušević

Fudbaleri Kapfenberga remizirali su večeras na gostovanju protiv Wattensa u okviru 14. kola austrijske druge lige.

Izabranici bh. stručnjaka Abdulaha Ibrakovića uspjeli su osvojiti bod na gostovanju protiv Wattensa iako su pola sata prije kraja utakmice gubili sa 3:1. Domaća ekipa povela je preko Katnika u šestoj minuti, ali su gosti početkom drugog poluvremena golom Eliasa izjednačili na 1:1.

Ipak, Wattens je nakon toga u svega dvije minute uspio postići dva gola. Prvo je Katnik po drugi put zatresao mrežu gostiju u 51. minuti, a samo minutu kasnije Pranter je pogodio za 3:1.

Iako su svi očekivali da će Wattens upisati tri boda Ibrakovićeva ekipa uspjela je da dođe do izjednačenja. Na 3:2 smanjio je Schagerl u 57. minuti, a konačnih 3:3 postavio Nieblas u samom finišu utakmice.

Nakon 14. odigranih kola Kapfenberg se nalazi na četvrtom mjestu sa 23 osvojena boda, dok je Wattens osmi sa 15 bodova.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi