Ibrakovićev Kapfenberg namučio Salzburg

Kup Austrije

Ibrakovićev Kapfenberg namučio Salzburg

E. Škorić

Nogometaši Salzburga namučili su se protiv drugoligaša Kapfenberga u četvrtfinalu Kupa Austrije.

Bogati Red Bull Salzburg, daleko najjači tim u Austriji, imao je neočekivano velikih problema sa ekipom koju uspješno vodi bh. stručnjak Abdulah Ibraković.

Kapfenberg je poveo golom Joaa Victora u osmoj minuti,  ali domaći su očekivano krenuli još ofanzivnije, pa su u 21. preko Radošević stigli do izjednačenja.

U ostatku utakmice, jasno, Salzburg je napadao i stvarao šanse, Kapfenerg je čekao kontru i na taj način je ostao neporažen u 90 minuta, da bi tek u produžetku Haidarra donio pobjedu Salzburgu, koji će se protiv Linza boriti za finale Kupa.

Austrijski kup, četvrtfinale:

Salzburg - Kapfenberg 2:1 (Radošević 21, Haidarra 111/ Joao Victor 8)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi