Ibrakovićevom Kapfenbergu ublažena kazna

KSV lakše diše

Ibrakovićevom Kapfenbergu ublažena kazna

Nadležno tijelo austrijskog nogometnog saveza smanjilo je kaznu tamošnjem drugoligašu Kapfenbergu.

Tim kojeg vodi Abdulah Ibraković je najprije kažnjen oduzimanjem šest bodova zbog neregularnosti prilikom pravljenja sponzorskog ugovora u procesu licenciranja, a nakon što je ublažena žalba, ovom klubu će od prvobitnih šest biti oduzeta četiri boda. 

Kapfenberg i sa dva boda više zauzima na tabeli šesto mjesto u austrijskoj Erste ligi i od zone ispadanja je udaljen sedam bodova.

Na kormilo ovog kluba Ibraković je stigao  u junu 2016. godine nakon što je prethodno obavljao funkciju sportskog direktora u Sarajevu. Kao trener još je vodio Slobodu, Čelik i Velež. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi