Ibričić vodi Domžale ka 3. pretkolu Evropske lige

Pogodio za pobjedu na Islandu

Ibričić vodi Domžale ka 3. pretkolu Evropske lige

Bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić bio je strijelac izuzetno važnog gola za Domžale na gostovanju protiv Valura u prvoj utakmici drugog pretkola Evropske lige.

Slovenački klub je na Islandu došao do pobjede rezultatom 2:1, a upravo je Ibričić u 73. minuti postigao pobjedonosni pogodak za Domžale i to sa bijele tačke.

Domžale je u 23. minuti povelo sa 1:0 golom Repasa, da bi potom u 36. minuti Larusson iz penala pogodio za poravnanje. Naš fudbaler je u 55. minuti ušao u igru umjesto Bizjaka, a nepunih 20 minuta kasnije je donio pobjedu svojoj ekipi.

Podsjetimo, Senijad Ibričić je ovog ljeta pojačao Domžale nakon što je njegov dosadašnji klub Koper izbačen iz Prve lige Slovenije zbog nedobijanja licence.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Revanš meč Domžala i Valura igra se 20. jula, a tim iz Slovenije je u sjajnoj prilici da se plasira u treće pretkolo i napravi uspjeh.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi