Ibrino remek djelo obilježilo pobjedu Uniteda protiv Galate

Pripremna utakmica u Švedskoj

Ibrino remek djelo obilježilo pobjedu Uniteda protiv Galate

E. Čaušević

Ekipa Manchester Uniteda ostvarila je ubjedljivu pobjedu u prijateljskoj utakmici protiv Galatasarayja (5:2).

United je jučer otputovao u Švedsku gdje je večeras osigrao pripremni meč protiv Galate. Na ovoj utakmici debitovao je Zlatan Ibrahimović koji je još jednom pokazao svoju magiju. Naime, Ibri su bilo dovolje samo četiri minute da postigne debitantski gol.

Da stvar bude genijalnija Ibrahimović je mrežu golmana Galate zatresao nakon sjajnih škarica. Ipak, do kraja prvog dijela turska ekipa je preokrenula rezultat. Prvo je na 1:1 izjednačio Gumus, a do preokreta Galata je došla kada je gol Uniteda pogodio Bruma.

Ipak, u drugom poluvremenu ekipa Josea Mourinha u potpunosti je "srušila" Galatu. Rooney je bio igrač koji je donio novu prednost Crvenim đavolima. Kapiten United prvo je u 55. minuti izjednačio na 2:2, a samo tri minute kasnije iz penala je pogodio za 3:2.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

United je do kraja utakmice postigao još dva gola. Prvo je Fellaini zatresao mrežu Galate za 4:2, a konačan rezultat u ovoj utakmici postavio je Juan Mata koji je dokazao da želi da se izbori za mjesto u prvom timu Uniteda.


Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi