Icardi i Inter kažnjeni zbog autobiografije Argentinca

Novčane kazne za Icardija i Inter

Icardi i Inter kažnjeni zbog autobiografije Argentinca

E. Čaušević

Mauro Icardi krajem prošle godine bio je u centru pažnje sportske javnosti nakon što je objavio svoju autobiografsku knjigu.

Kapiten Intera bio je na žestokom udaru navijača zbog svoje autobiografije u kojoj je otkrio dosta detalja iz svlačionice Intera. Argentinski napadač je morao angažovati tjelohranitelje zbog prijetnji koje je dobijao od navijača ekipe za koju igra.

Ipak, u posljednjih nekoliko mjeseci situacija se smirila i Icardi je ponovo ostvario dobar odnos s navijačima Intera. No, Fudbalski savez Italije nije zaboravio sav haos koji je izazvala njegova knjiga pa je Icardi, ali i Inter novčano kažnjen.

Icardi je kažnjen sa skoro 20.000 eura zbog toga što je pozivao na nasilje, dok je Inter dobio duplo manju kaznu. U jeku sukoba s navijačima napadač Intera izjavio je da može dovesti stotine kriminalaca iz Argentine koji će se pobrinuti za navijače Intera koji mu prijete.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iako su mnogi mislili da će se Argentinac na kraju izvući iz svega ovoga došla je novčana kazna, koja je ruku na srce blaža nego što se očekivalo da će biti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi