Donedavni selektor Albanije ekspresno dobio otkaz u Alavesu

Koštali ga brojni porazi

Donedavni selektor Albanije ekspresno dobio otkaz u Alavesu

Bivši selektor Albanije Gianni De Biasi imao je vrlo neuspješnu epizodu u španskom Deportivo Alavesu, na čijoj se klupi zadržao svega dva mjeseca.

Italijan je za trenera španskog prvoligaša imenovan krajem septembra, a na osam utakmica u La Ligi doživio je šest poraza i upisao dvije pobjede, pa su u Alavesu odlučili da mu se ekspresno zahvale na saradnji.

Alaves trenutno zauzima posljednje mjesto na tabeli španskog prvenstva, što je za ovaj klub veliki korak unazad u odnosu na prošlu sezonu kada je igrao sjajno i čak došao do finala Kupa Kralja.

Giannija De Biasija će na klupi Alavesa privremeno zamijeniti Javier Cabello, pomoćni trener ovog kluba koji je ove sezone već vodio prvi tim na nekim utakmicama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

De Biasi će ljubiteljima fudbala na našim prostorima najviše ostati u sjećanju kao selektor koji je prvi uspio odvesti Albaniju na jedno veliko takmičenje - Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi