Icardi profitira od Tevezovog odlaska u Kinu
Foto: EPA

Umjesto Teveza će dobiti mjesto u reprezentaciji

Icardi profitira od Tevezovog odlaska u Kinu

M. Šljivak

Napadač Intera Mauro Icardi profitirat će od odlaska Carlosa Teveza u Kinu.

Carlitos je napustio Boca Juniorse, te je za 40 miliona dolara po sezoni pojačao kineski Shanghai Shenhua.

Zbog odlaska u Kinu Tevez će izgubiti i mjesto u reprezentaciji Argentine, a umjesto njega će šansu dobiti napadač Intera Mauro Icardi.

"Volio bih da je ostao u Argentini. Ipak, pratit ću ga i dalje. Stalno mi je u mislima, a kada je na pravom nivou, sposoban je napraviti apsolutno sve", rekao je selektor Gaučosa Edgardo Bauza.

Potvrdio je i da će poziv vjerovatno dobiti Mauro Icardi.

"Vjerovatno ću u martu zvati nove igrače. Mauro Icardi je prvi na redu", dodao je Bauza.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Argentinu u martu čekaju dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Protivnici su Čile i Bolivija, a Icardiju će to biti prava prilika da se pokaže i u nacionalnom dresu.

Do sada je 23-godišnji napadač odigrao samo jednu utakmicu za reprezentaciju, a to je bilo prije tri i po godine, kada je dobio sedam minuta u porazu od Urugvaja (3:2).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti