Identifikovan navijač koji je vrijeđao žrtve Srebrenice
Foto: Anadolu Agency (AA)

Još uvijek nije uhapšen

Identifikovan navijač koji je vrijeđao žrtve Srebrenice

E. Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u nedjelju je remizirala na gostovanju protiv Grčke (1:1) u meču kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Mnogo prašine diglo se nakon utakmice na Karaiskakisu jer su navijači domaće selekcije na tribinama okačili sramotni transparent "Nož, žica, Srebrenica". Nakon utakmice oglasio se i grčki ministar sporta George Vasiliadis koji je naredio policiji da što prije identifikuje odgovorne osobe.

Grčki mediji večeras su prenijeli zvanično saopštenje policije u kojem piše da su uspjeli identifikovati navijača koji je držao transparent. On još uvijek nije uhapšen, ali će se za nekoliko dana morati pojaviti na sudu zbog svoj sramotnog postupka.

Policija nije željela otkriti ime ovog navijača, niti da li on zaista dolazi iz Srbije kako su ranije navodili mediji u Grčkoj. Više informacija o kazni za ovog navijača bit će poznato u narednim danima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi