IFFHS: Carlo Ancelotti najbolji trener svijeta
Foto: EPA

Ispred Simeonea

IFFHS: Carlo Ancelotti najbolji trener svijeta

M. Šljivak

Međunarodna federacija za fudbalsku historiju i statistiku (IFFHS) proglasila je Carla Ancelottija najboljim trenerom za 2014. godinu.

Trener Real Madrida je ovo priznanje osvojio sa ukupno 169 bodova, a iza sebe je ostavio trenera madridskog Atletica Diega Simeonea koji je imao 139 bodova.

Treće mjesto po izboru IFFHS-a osvojio je trener Bayerna Pep Guardiola. Španski stručnjak je osvojio 76 bodova, dok je četvrti Jose Mourinho sa svega 15 bodova.

Ancelotti i Simeone su bili i u FIFA izboru za najboljeg trenera svijeta, ali je ispred njih nagradu osvojio njemački selektor Joachim Loew.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti