Igra za siću, a obeštećenje je višemilionsko
FOTO: EPA

Čeka na novi ugovor

Igra za siću, a obeštećenje je višemilionsko

Mladi portugalski fudbaler Gelson Martins zapao je za oko brojnim velikanima. 

Ove sezone Martins (21) briljira u dresu Sportinga i u dosad odigranih šest utakmica je postigao dva gola i upisao pet asistencija, a prema ugovoru koji mu traje do 2021. godine zarađuje svega 300.000 eura godišnje. 

Premda je dvije sezone standardan, ljudi iz kluba mu nisu ponudili ugovor pod boljim uslovima, ali da su svjesni o kakvom igraču se radi potvrđuje i to što je otkupna klauzula čak 52 miliona eura. U Portugalu možda plate nisu toliko visoke, no Martinsova vrijednost je nesrazmjerna plati. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Unatoč visokom obeštećenju za usluge Martinsa ne manjka interesa. Real Madrid je odlučio da se dodatno upozna sa njegovim sposobnostima i na utakmici između Sportinga i Legije je bio prisutan skaut koji ga je pratio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi