Igrač Herthe pokazao posljedice duela s Dembeleom

Weiser izvukao deblji kraj

Igrač Herthe pokazao posljedice duela s Dembeleom

E. Čaušević
Teme:

Hertha je jučer iznenađujuće slavila na domaćem terenu protiv Borussije Dortmund sa 2:1 u meču 24. kola Bundeslige.

Berlinska ekipa slavila je golovima Kaloua i Plattenhardta, dok je jedini gol za gostujući tim postigao Aubameyang. Ipak, u centru pažnje nakon meča bio je rezervista Herthe Mitchell Weiser.

Weiser je imao duel sa Ousmaneom Dembeleom, te je optužen da je iscenirao prekršaj. Nakon duela obojica su dobila po žuti karton, a Weiser je medijima rekao da je uradio samo ono što Dembele radi cijele sezone.

Ipak, iako su mnogi vjerovali da je Weiser simulirao u ovoj situaciji Hertha se potrudila da dokaže da to nije tačno. Naime, na zvaničnoj stranici berlinske ekipe objavljena je slika Weisera nakon meča gdje se vidi da je dobio žestok udarac od igrača Dortmunda.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti