Igrač Lazija suspendovan na godinu dana

Tounkara žestoko kažnjen

Igrač Lazija suspendovan na godinu dana

E. Čaušević
Teme:

Napadač Lazija, Mamadou Tounkara, dobio je žestoku zabranu od strane Fudbalskog saveza Italije zbog tuče s navijačem rimske ekipe.

Tounkara se potukao s navijačem Lazija nakon poraza od Chieva jer je ovaj vrijeđao kapitena Lucasa Bigliu. Ovaj 21-godišnji napadač je nokautirao navijača, a sada je dobio zaista žestoku kaznu.

Naime, Tounkara narednih godinu dana ima zabranu dolaska na Olimpico što znači da neće moći igrati domaće utakmice svoje ekipe. Disciplinska komisija mu nije zabranila igranje i ukoliko trener odluči moći će nastupiti samo kada Lazio igra van Olimpica.

Italijanski mediji navode da ovo gotovo sigurno znači da će Tounkara biti na transfer listi ovog ljeta. Iz rimske ekipe nisu željeli komentarisati ovu žalbu niti su odlučili da li će uložiti žalbu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi