Igrač u fokusu: Mario Vrančić - motor Paderborna

Bundesliga.de o budućem Zmaju

Igrač u fokusu: Mario Vrančić - motor Paderborna

Historijsku utakmicu, prvu u Bundesligi Paderborn će igrati sutra protiv Mainza. Strijelac prvog pogotka za ovaj klub u elitnom njemačkom rangu imat će posebno mjesto u knjigama. 

"Bosanac Mario Vrančić u prošloj sezoni u drugoj ligi postigao je pet pogodaka. Upravo bi on mogao biti ključni čovjek na utakmici protiv Mainza,“ navodi zvanična stranica Bundeslige.

Vrančić je tokom dvije posljednje sezone najbolji asistent u timu Paderborna i uz to igrač koji je najviše puta šutirao prema protivničkom golu. Osim toga Mario je i igrač sa najviše kontakata sa loptom u timu Paderborna.

Zbog toga, nema sumnje ključ prvog bundesligaškog uspjeha u njegovim je rukama.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.