Igrače Cordobe skupo košta svaki zamijenjen dres
EPA

Loša financijska situacija

Igrače Cordobe skupo košta svaki zamijenjen dres

Nesvakidašnja priča dolazi nam iz španske Primere, a u 'glavnoj ulozi' je momčad Cordobe.

Loša financijska situacija natjerala je čelnike ovog kluba da svojim igračima naplaćuju dresove koje zamijene s nekim nakon završetka utakmice.

To je za tamošnje medije otkrio rumunski fudbaler koji nosi dres Granade, Florin Andone, istakvaši da mu nekada i nije žao platiti kaznu. 

"Jedne prilike pitao sam Suareza da li bi mi dao svoj dres, a on mi je odgovorio da bi, ukoliko bi i on moj dres dobio. Bio sam ponosan što Suarez želi moj dres, tako da mi nije bio problem platiti određenu svotu klubu", kaže Andone. 

Andone bi kaznu mogao zaraditi i nakon sutrašnjeg duela sa Real Madridom, obzirom da planira zamijeniti dres sa Cristianom Ronaldom. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Želio bih da dobijem dres Real Madrida nakon subotnje utakmice. Svi uključujući i mene će htjeti da se mijenjaju sa Ronaldom, ali valjda ću dobiti barem Arbeloin dres", rekao je Andone.

Ipak, situacija u španskim klubovima kao što su Real Madrid i Barcelona mnogo je drugačija. Igrači tokom sezone imaju neograničen broj dresova na raspolaganju, dok u ostalim klubovima vrijednost poklonjene opreme mora biti nadoknađena. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.