Igrači Barcelone odabrali novog trenera?

Juan Carlos Unzue preuzima tim?

Igrači Barcelone odabrali novog trenera?

M. Šljivak

Luis Enrique će na kraju sezone nakon tri godine vođenja tima napustiti trenersku poziciju u ekipi Barcelone.

Ovaj 46-godišnji stručnjak je nedavno najavio svoj odlazak, a već uveliko se špekuliše o imenu njegovog nasljednika.

Zaista veliki broj kandidata je u igri. Među njima su Jorge Sampaoli, Ernesto Valverede, Ronald Koeman i Mauricio Pochettino, ali jedno ime za sada u tišini pokušava da se izbori za posao

Radi se o Juanu Carlosu Unzueu, nekadašnjem golmanu Barcelone i sadašnjem pomoćniku Luisa Enriquea. Unzue je ozbiljno zainteresovan za preuzimanje velikana s Nou Campa, a navodno ima i veliku podršku igrača katalonskog kluba.

"Unzue zna kako sve funkcioniše unutar kluba, dugo radi s nama. Također, iskusan je i dugo je ovdje", istakao je veznjak Barcelone Andres Iniesta.

Unzue je od 2013. godine pomoćnik Luisa Enriquea. Radili su zajedno i u Celti, dok je samostalni posao imao u ekipi Numancije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi