Igrači Kölna u 92. minuti doživjeli pravi šok

Duisburg do boda u samoj završnici

Igrači Kölna u 92. minuti doživjeli pravi šok

E. Škorić

Nogometaši Kölna bili su na pragu važne pobjede u Duisburgu, no primili su pogodak u drugoj minuti sudačke nadoknade.

Kölnu je trebala pobjeda da se izjednači s trećeplasiranim Kaiserslauternom, koji je sad na dva boda od Jarčeva i u daleko boljoj poziciji da osigura doigravanje za povratak u Bundesligu, obzirom da su do kraja četiri kola.

 

Od početka je izgledalo da će Jarčevi odnijeti sva tri boda iz Schauinsland-Reisen Arene, na kojoj se večeras okupilo oko 27.000 gledatelja. 

 

Gosti su svoju dominaciju krunisali golom u 23. minuti, kada je Thomas Bröker pogodio za 0:1. Postigao je Bröker pogodak koji se rijetko viđa. Ukrao je loptu jednom igraču Duisburga, a onda desnom nogom s 20-ak metara iskosa s lijeve strane loptu smjestio u suprotne rašlje domaćeg gola.

 

Nekoliko neiskorištenih promašaja Kölna je kažnjeno u sudačkoj nadoknadi. Daniel  Brosinski je izveo slobodan udarac s lijeve strane, stoper Dustin Bomheuer najviše skače i loptu glavom šalje iza leđa Tima Horna.

 

Za Duisburg je svih 90 minuta igrao bivši bh. reprezentativac Branimir Bajić, dok Džemal Berberović nije ulazio s klupe.

 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

2. Bundesliga, 30. kolo:

Duisburg - Köln 1:1 (BOmheuer 92/Bröker 23)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.