Igrači koji pretenduju da budu nasljednici Messija i Ronalda
Foto: EPA

Lista od 25 fudbalera

Igrači koji pretenduju da budu nasljednici Messija i Ronalda

E. Čaušević

U prethodnih deset godina fudbalskim terenima dominiraju Lionel Messi i Cristiano Ronaldo. Dovoljno je reći da niko osim njih od 2007. godine nije osvojio Zlatnu loptu.

Posljednji koji je uspio osvojiti Zlatnu loptu prije dominacije Messija i Ronalda bio je brazilski igrač Kaka. Nakon toga počela je "vladavina" igrača Barcelone i Real Madrida, no postaje sve jasnije da ona neće još mnogo trajati. Pojavilo se mnoštvo igrača za koje mnogi vjeruju da bi mogli zamijeniti Messija i Ronalda.

Igrica FIFA 17 napravila je predviđanje koji igrači će biti najbolji do 2025. godine. Na listi se nalazi čak 26 igrača koji imaju potencijal da postanu najbolji i da osvoje Zlatnu loptu. Jasno je da neće svi uspjeti u tome, ali moramo priznati da se na listi nalazi nekoliko zanimljivih imena koja su već pokazala dio svog raskošnog talenta.

Messija i Ronalda neće biti lako zamijeniti posebno kada se uzme u obzir sve ono što su oni postigli u posljednjih desetak godina. Od individualnih titula i postignuća, do toga šta su sve osvojili sa svojim klubovima i reprezentacijama. No, na svu sreću najvažnija sporedna stvar ima svijetlu budućnost, a ovi mladići su pravi dokaz za to.

Naravno, postoji velika mogućnost da će se i u narednim godinama pojaviti dosta novih zvijezda, a bit će zaista zanimljivo vidjeti koji od njih će sjesti na tron na kojem su od 2007. godine Lionel Messi i Cristiano Ronaldo.

Najboljih 26 igrača na svijetu do 2025. godine prema FIFA 17: Neymar (Barcelona), Paulo Dybala (Juventus), Dele Alli (Tottenham), Marco Asensio (Real Madrid), Breel Embolo (Schalke), Saul (Atletico Madrid), Ousmane Dembele (Borussia Dortmund), Renato Sanches (Bayern Munich), Kylian Mbappe (Monaco), Anthony Martial (Manchester United), Alen Halilović (Las Palmas), Youri Tielemans (Anderlecht), Kourt Zouma (Chelsea), Kingsley Coman (Bayern), Mohmoud Dahoud (Borussia M.), Gianluigi Donnarumma (Milan), Angel Correa (Atletico Madrid), Kelechi Iheanacho (Manchester City), Mauricio Lemos (Las Palmas), Charly Mousonda (Real Betis), Jose Maria Gimenez (Atletico Madrid), Marcus Rashford (Manchester United), Antonio Sambria (Betis), Leroy Sane (Manchester City), Raheem Sterling (Manchester City), Jonathan Tah (Bayer).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi