Igrači Rome odabrali brojeve, nekoliko bitnih promjena
Foto: EPA

Brojevi za novu sezonu

Igrači Rome odabrali brojeve, nekoliko bitnih promjena

M. Šljivak
Teme:

Fudbaleri Rome odabrali su brojeve na dresovima za novu sezonu.

Određenih promjena je bilo, a dva "bitnija" broja su ostala upražnjena. Odlaskom Antonija Rudigera u Chelsea broj 2 je ostao upražnjen, kao i legendarna 10-ka koju je protekle dvije decenije nosio Princ Rima Francesco Totti.

Nekoliko fudbalera je promijenilo broj. Srpski fudbaler Aleksandar Kolarov je dobio broj 11, kojeg je do nedavno nosio Juan Iturbe, dok je brazilski golman Alisson "ugrabio" jedinicu.

Drugi Brazilac, defanzivac Juan Jesus, odlučio je da broj tri zamijeni brojem pet, a Bruno Peres će u ovoj sezoni nositi broj 24.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Edin Džeko će, očekivano, ponovo nositi broj devet po kojem je postao prepoznatljiv u protekle dvije sezone.

Roma u novu sezonu ulazi kao jedan od favorita za naslov prvaka, kojeg čekaju od 2001. godine.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi