Igraču koji veliča Šešelja propao još jedan transfer

Radović bez transfera

Igraču koji veliča Šešelja propao još jedan transfer

E. Škorić

Nogometaš fočanske Sutjeske Vladimir Radović dospio je u oktobru 2015. godine u javnost zbog majice s likom Vojislava Šešelja.

Tada se na treningu Goražda pojavio u majici s likom lidera radikala i zato je dobio otkaz, a tokom ove sedmice trebao je da potpiše ugovor s klubom iz Makarske.

Ipak, nisu mu dali radnu dozvolu u Hrvatskoj, pa mu je transfer propao, a on je kazao da je bio dobro prihvaćen od strane saigrača i trnera Marencija, ali da je zahtjev koji je klub predao ekspresno odbijen i to zbog činjenice da je u prošlosti veličao Šešelja.

"Nisam član nijedne stranke, imam pravo da simpatišem koga hoću, ali to me je skupo koštalo u BiH i Hrvatskoj, gdje se politika umiješala u sport. Da sada javno kažem da simpatiđem Vladimira Putina,  nadam se da mi neće biti zatvorena vrata u neke od zemalja Evropske unije i SAD-a", uz smijeh je za Blicsprot rekao Radović.

On se vratio u Foču u Sutjesku, gdje će nastaviti s treninzima, a potom krenuti u potragu za novim klubom.

"Ne mogu da verujem šta se dešava, ali izgleda da su vrata klubova u Federaciji Bosne i Hercegovine i Hrvatskoj za mene zatvorena iako nema razloga za to. Ja sam pre svega sportista koji nema predrasude, jer da je suprotno ne bih ni išao u Hrvatsku. Zbog svega ovoga moraću da potražim angažman u Srbiji ili nekom od klubova u Republici Srpskoj ako ne uspem da se dogovorim sa ljudima iz Sutjeske", zaključio je.

On je u karijeri igrao za Radnički Lukavac, Goražde i Prolter iz Teslića. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi