"Igrao sam sa sjajnim igračima, ali jedan je iznad svih"
Foto: EPA

Džeko za engleske medije

"Igrao sam sa sjajnim igračima, ali jedan je iznad svih"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome večeras igraju derbi grupne faze Lige prvaka protiv Chelseaja.

Rimski tim će večeras gostovati na Stamford Bridgeu i pokušati neporažen napustiti London. Glavna uzdanica Vučice je kao i obično Edin Džeko koji ima iskustva igranja protiv Plavaca. Džeko je nekoliko sezone dosta uspješno nosio dres Manchester Cityja, te i u Chelseaju znaju da od njega prijeti najveća opasnost.

Džeko je sinoć zajedno sa Di Francescom bio na press konferenciji, te je očekivano bio na "meti" pitanja engleskih novinara. Pored Rome tema je bio i njegov bivši klub Manchester City, a prisutne novinare zanimalo je i ko je za Džeku najbolji saigrač s kojim je igrao. Iako se to zna od ranije bh. napadaču nije bilo mrsko da to ponovo kaže.

"To je veoma težak izbor jer sam u svojoj karijeri zaista imao priliku igrati sa sjajnim igračima. Ali, opet ću reći da je to David Silva, jer on zaista čini nevjerovatne stvari s loptom i ne zovu ga uzalud 'Mali čarobnjak'. Ima nevjerovatnu tehniku i zaista sam mu se divio dok smo igrali zajedno. Definitnivno je on najbolji igrač s kojim sam igrao", rekao je Džeko.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi